Obsah stránky

Studie "Optimalizace provozu obecních budov"

pátek, 13. září 2024 | Úřad informuje
Zastupitelstvem obce byla již dříve zadána ke zpracování studie „Optimalizace provozu obecních budov“. Cílem studie bylo řešení palčivých problémů, spojených s obcí vykonávanými činnostmi a také zlepšení možnosti využití našich společenských prostor pro sportovní a kulturní vyžití sentických občanů.

Ze zmíněných problémů, které si studie kladla za cíl řešit se jednalo především o přesun obecní prodejny ze stávajících, již nevyhovujících malých prostor do vhodnějších prostor v rámci obecních budov, kde by byla možnost řešit nákladný provoz prodejny s využitím solární energie. Pádným argumentem pro přesun prodejny je rovněž absence přijatelného parkování před prodejnou pro zákazníky i zásobování.

Dalším cílem studie bylo vytvoření nových skladovacích prostor pro židle a stoly, což umožní využití přísálí sokolovny pro organizování společenských akcí menšího rozsahu (schůze Svazu zahrádkářů Sentice, setkávání seniorů, menší soukromé oslavy atd.). Oddělením přísálí posuvnými dveřmi od hlavního sálá se tak dosáhne energetických úspor v době topné sezóny. Přístavbou k přísálí do školního dvora vznikne jednak důstojný hlavní vchod do kulturních prostor s následnou šatnou a navíc se v době velkých kulturních akcí (plesy, hody, …) zvětší celková kapacita prostor k sezení o 30 míst.   

Již dlouho je voláno po zlepšení akustiky hlavního sálu sokolovny, o čemž se sami můžete přesvědčit v době konání hudebních akcí.

Dojde k zefektivnění připojení obecních budov NN, kdy v současné době má seskupení obecních budov 4 samostatné přípojky NN, tzn. 4 jističe, tzn. 4 stálé poplatky. Vytvoření 1 přípojky NN s případným podružným měřením umožní vytvořit tzv. „ostrovní systém“ pro efektivní možnost zřízení fotovoltaické elektrárny na střechách obecních budov.

Stávající provizorně zastřešený vnitřní dvůr u OÚ v této podobě neskýtá valného využití. Provedení kvalitního zastřešení a zapojení stávajícího „atria“ do OÚ Sentice umožní vytvořit důstojnou zasedací místnosti pro veřejná zasedání tak, aby již nebylo nutné k těmto účelům využívat hlavní sál sokolovny.  

O přednostech řešení zamýšlených stavebních úprav obecních budov se můžete sami přesvědčit v přiložené studii.

Odhad investičních nákladů na stavební práce za celý tento projekt činí 13 686 769 Kč bez DPH. Předpokládá se postupná realizace, rozdělená do navzájem navazujících etap, s využitím dostupných dotačních zdrojů. Prvním krokem k možnému zahájení stavebních prací je zpracování projektové dokumentace pro stavební řízení.

 

Patička stránky

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.