Obsah stránky

III. etapa – průtah Kuřimí

pondělí, 17. srpen 2015 | Úřad informuje
Upozorňujeme občany okolních obcí, že na základě informací, které máme od Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje začne v pondělí 17. srpna třetí etapa opravy hlavního průtahu Kuřimí.

Upozorňujeme občany okolních obcí, že na základě informací, které máme od Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje začne v pondělí 17. srpna třetí etapa opravy hlavního průtahu Kuřimí. Úsek třetí etapy začíná na ulici Tyršově od křižovatky s ulicí Nádražní, přes nám. 1. května, pokračuje ulicí Tišnovskou a končí křižovatkou Tišnovské s ulicí Zámeckou.
Prakticky to znamená, že se ze severu nebude možné do Kuřimi dostat. Objízdné trasy jsou na Brno přes Drásov a Lipůvku na I/43, případně přes Čebín a Moravské Knínice na Brno-Bystrc.
Úsek od severu Kuřimi až po nádraží bude po dobu třetí etapy zcela neprůjezdný, povolení k průjezdu stavbou budou mít pouze některé autobusy veřejné dopravy. Třetí etapa navíc začne bez ohledu na dokončení I. a II. etapy, kvůli kterým je dosud uzavřena ve směru od Brna ulice Tyršova od ulice Nerudovy po ulici Nádražní.
Objízdná trasa od Moravských Knínic a Čebína do Brna bude vedena z Kuřimi přes Jinačovice. Řidiči z Tišnovska mohou využít stejnou trasu jako dosud, tedy přes Malhostovice na Lipůvku. Několik dnů od začátku uzavírky bude z větší části neprůjezdná také křižovatka ulic Tišnovská a Zámecká. Tím dojde k omezení průjezdu od Čebína po objízdné trase na Jinačovice a Brno. Doporučujeme proto řidičům, kteří dosud ve směru od Tišnova tuto cestu využívali, aby v tuto dobu využili trasy na Brno přes Moravské Knínice a Jinačovice nebo ještě lépe přes Drásov a Lipůvku.
Objížďka od Čebína a Moravských Knínic do Kuřimi bude vedena přes Malhostovice a Lipůvku.
Ve městě nejsou stanoveny žádné objízdné trasy.
Doprava v Kuřimi bude opravdu drasticky omezena, vjezd do některých částí města bude na povolení stavbyvedoucího pouze pro bydlící občany. Žádáme proto řidiče z okolních obcí, aby se od severu nepokoušeli do města zajíždět a využívali dané objízdné trasy.

Prosím, pokud máte možnost, informujte občany své obce, případně i obcí ve vaší působnosti.

Informace se snažíme předávat, jakmile je dostaneme, znovu upozorňujeme, že město Kuřim není realizátorem stavby, tím je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, v případě dotazů ke stavbě se proto obracejte prosím na ně. (http://www.susjmk.cz/)

Děkujeme za pochopení.

Patička stránky

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.